پوسیدگی ریشه در گیاهان آپارتمانی
یکی از شایع ترین مشکلات که گیاه آپارتمانی را از بین می برد پوسیدگی ریشه می باشد از مهم ترین عوامل پوسیدگی ریشه آبیاری نامناسب گیاه می باشد شرایطی دیگر از قبیل زهکش بد، نور کم، استفاده بیش از حد کود ،آبیاری نامنظم ،استفاده نادرست از آفت کش ها و … نیز باعث پوسیدن ریشه در گیاهان می شود.
دلیل دیگر میتواند وجود قارچ و باکتری در خاک می باشد. قارچ ها و باکتری ها ممکن است به صورت نهفته و طولانی مدت در خاک باقی بمانند و زمانی که گیاه یک یا دوبار دچار آبیاری بیش از اندازه میشود؛ به طور ناگهانی گیاه را آلوده میکنند. قارچ ها و باکتری ها به ریشهها حمله میکند و سبب پوسیدگی و مرگ آنها میشود.
نشانه های پوسیدگی ریشه در گیاهان:
گیاهان آپارتمانی که دچار پوسیدگی ریشه می شوند ظاهری پژمرده دارند و بعد از آبیاری نیز، شاداب و سرحال نمی شوند چون ریشه های پوسیده توانایی جذب ندارند این پژمردگی از بین نمی رود.
با گسترش پوسیدگی برگهای گیاه زرد می شود و پوسیدگی به طوقه و ابتدای ساقه گیاه نیز می رسد و محل پوسیده به رنگ سیاه در می آید.
پیشگیری از پوسیدگی ریشه در گیاهان:
برای پیشگیری از پوسیدگی ریشه در ابتدا باید توجه شود که خاک گلدان سنگین نباشد و زهکشی مناسبی داشت باشد و هنگام آبیاری نباید گیاه غرقاب شود، آبیاری گیاه باید به گونه ای باشد که خاک گلدان مرطوب شود همچنین در صورتی که بعد ار آبیاری زیرگلدانی پر از آب باشد باید آن را خالی کرد.
درمان پوسیدگی ریشه:
اگر پوسیدگی ریشه در مراحل اولیه باشد می توان با انجام برخی اقدامات پوسیدگی را درمان کرد:
در اولین مرحله باید ریشه های پوسیده از گیاه جدا شود و ریشه گیاهان شسته شود سپس سم قارچکش روی ریشه ها اسپری شود. در مرحله بعد باید خاک گلدان تعویض گردد و گلدان ضد عفونی شود و پس از کاشت مجدد گیاه می توان از کود هیومیک اسید برای گسترش ریشه استفاده کرد.