نقش روی در گیاهان زراعی و باغی

ارسال شده در 13 تیر ماه 1401

146 بازدید | 3 نظر
 شهر گیاه

روی

روی یک ریز مغذی ضروری برای گیاهان است. مقدار روی موجود در خاک ها به مواد اولیه سازنده  خاک بستگی دارد. خاک های شنی و اسیدی بسیار شسته شده، خاک های معدنی با مواد آلی کم، خاک هایی با فسفر بالا کمبود روی را نشان می دهند. در مقابل، خاک هایی که از سنگ های آذرین سرچشمه می گیرند دارای روی بیشتری هستند. گیاهان روی را به شکل یون دو ظرفیتی (Zn2+) و روی کلات شده جذب می کنند.

اکثر محصولات زراعی نسبت به سطوح بالای روی در بافت خود بدون هیچ علامت قابل مشاهده ای مقاوم هستند. اما غلات به سمیت روی حساس هستند.

نقش روی

روی یک جزء مهم از آنزیم های مختلف است که مسئول بسیاری از واکنش های متابولیکی هستند. اگر آنزیم های خاصی در بافت گیاه وجود نداشته باشند، رشد و نمو متوقف می شود. تشکیل کربوهیدرات، پروتئین و کلروفیل در گیاهان دارای کمبود روی به طور قابل توجهی کاهش می یابد. بنابراین، برای رشد بهینه و حداکثر عملکرد، عرضه ثابت و مداوم روی مورد نیاز است.

علائم کمبود عنصر روی در گیاه

زرد شدن بین رگبرگ ها، موجی شدن لبه های برگ های جوان، کاهش رشد گیاه، کوتولگی برگ های جوان از علائم کمبود روی می باشد.

شکل زیر نوارهای سفید پهن در دو طرف نوار میانی برگ، علائم کمبود روی در گیاه ذرت را نشان می دهد.

در شکل زیر یک گیاه ذرت معمولی (در قسمت پایین عکس) در مقابل گیاه ذرت دارای کمبود روی نشان داده شده است کمبود روی باعث ایجاد میانگره های کوتاه (در قسمت بالا عکس) در ساقه ذرت می شود.

شکل زیر نشان می دهد که کمبود روی باعث ایجاد کلروز بین رگه ای در گیاهان سویا می شود.

درمان کمبود  عنصر گوگرد در گیاهان

سولفات روی، کمپلکس روی- آمونیاک، کود مرغی، کود روی مایع، میکرومغذی ها  از جمله کود های حاوی روی هستند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر  درمورد مقدار روی مورد نیاز محصول باغی و زراعی خود با کارشناسان متخصص و  مجرب شهر گیاه در ارتباط باشید


نظرات کاربران

دیدگاه خود را ارسال کنید

نظر خود را برای این مطلب ارسال کنید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پربازدیدترین مطالب