روش نگهداری گیاه بابا آدم

ارسال شده در 28 شهریور ماه 1402

0 بازدید | 3 نظر
 شهر گیاه

بابا آدم با نام علمی (Alocasia sanderiana) از خانواده (Araceae)، گیاهی علفی و دو ساله است که ارتفاع آن به 2 متر نیز می‌رسد. ساقه آن شبیه به پوست مار و پوشیده از کرک‌های خشن و زبر استبرگ‌های گیاه بابا آدم درشت و بزرگ هستند و اندازه آن‌ها بستگی به میزان نوری که به گیاه می‌رسد، دارد. برگ‌های بزرگ این گیاه به گوش فیل شبیه هستند و برگ‌هایی که کوچکتر هستند، ظاهری شبیه به قلب پیدا می‌کنند. رنگ برگ‌ها در قسمت چسبیده به ساقه سبز کم رنگ و هرچه به طرف انتهای برگ نزدیکتر می‌شویم، تیرهتر می‌گردد.

شرایط نگهداری بابا آدم

نور: بابا آدم نیاز به نور متوسط و محیط نیمه‌روشن دارد، آن را در کنار پنجره و در معرض نور شدید خورشید قرار ندهید زیرا ممکن است دچار سوختگی شود. بابا آدم در نور متوسط و غیرمستقیم بهترین عملکرد و رشد را دارد.

دما: بهترین دما برای نگهداری گیاه بابا آدم دمای ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتی‌گراد است. گیاه بابا آدم به سرما بسیار حساس است و در دمای پایین پژمرده می‌شود و حتی ممکن است تمام برگ‌هایش را از دست بدهدبه‌طور کل بابا آدم گرما را ترجیح می‌دهد و در فصول گرم سال تقریبا هفته‌ای یک برگ جدید درمی‌آورد.

رطوبت مناسب: گیاه بابا آدم برای رشد بهتر، به آبیاری و رطوبت بالایی نیاز دارد، بهتره روزهایی که گیاه رو آبیاری نمی‌کنین حتما با غبارپاشی، رطوبت گیاه رو تامین کنین.

آبیاری: گیاه بابا آدم چون ساقه‌ای گوشتی و برگ‌هایی پهن داره در مقایسه با بقیه گیاهان آپارتمانی و زینتی، به آبیاری بیشتری نیاز داره، برای رشد بیشتر، بهتره که در فصل تابستان این گیاه رو دو تا سه بار در هفته آبیاری کنین. در فصول سرد هم آبیاری رو به یک بار در هفته کاهش بدین. البته این نکته رو مدنظر داشته باشید که آبیاری نباید بیش از حد باشه چون موجب زردی برگ‌ها، پوسیدگی ریشه و در نهایت از بین رفتن گیاه میشه. برای اینکه زمان آبیاری رو متوجه بشین خاک گلدان رو چک کنین که اگر خشک و بدون رطوبت بود، گیاه رو آبیاری کنین.

خاک و کوددهی: خاک مناسب برای گل بابا آدم باید سبک و زهکش باشد. بهترین خاک برای رشد و پرورش این گیاه، مخلوطی از خاک برگ پوسیده، خاک لومی، کود دامی و ماسه به نسبت مساوی می‌باشد. استفاده از مقادیر کم کود نیتروژن هر دو هفته یکبار از فصل بهار تا پاییز مفید می‌باشد. در بقیه فصول سال نیاز به کوددهی ندارد.

تکثیر: تکثیر گیاه بابا آدم به دو طریق از قلمه و ریزوم انجام می‌شود. بهترین زمان برای تکثیر این گیاه است. لذا فصل بهار و اوایل فصل تابستان زمان بسیار مناسبی برای تکثیر گیاه بابا آدم محسوب می‌شود.

آفات و بیماری‌های بابا آدم

لکه‌های زرد بر روی برگ بابا آدم: کمبود عناصر غذایی می‌تواند منجر به آشکار شدن لکه‌های بر روی برگ‌های گیاه بابا آدم شود. در معرض سرما قرار گرفتن گیاه بابا آدم با توجه به حساسیت بسیار زیاد این گیاه به سرما، می‌تواند منجر به پدید آمدن لکه‌های زرد بر روی برگ بابا آدم شود. فراموش نکنید این گیاه بومی جزایر گرم آسیا است و به‌ هیچ‌ عنوان نمی‌تواند سرما را تحمل کند.

قهوه‌ای شدن برگ بابا آدم: دو عامل موجب قهوه‌ای شدن برگ بابا آدم می‌شود یکی آبیاری بیش ‌از اندازه و دیگری سرما است. میزان و دفعات آبیاری خود را چک کنید و پیش از آبیاری مطمئن شوید که سطح خاک فقط کمی مرطوب است و خیس نیست. دمای محیط را هم چک کنید و اگر کمتر از 15 درجه سانتی‌گراد بود، گیاه را به محیط گرم‌تری انتقال دهید.

 

ریزش برگ بابا آدم: کمبود نور می‌تواند علت ریزش برگ بابا آدم باشد. گیاه را به محلی پرنور منتقل کنید اما فراموش نکنید که گیاه با نور خیلی شدید و مستقیم دچار سوختگی برگ می‌شود.

خشک شدن برگ بابا آدم:  علت خشک شدن برگ بابا آدم، رطوبت پایین محیط است. با افزایش رطوبت، برگ‌ها از حالت خشکی و شکننده درمی‌آیند.

شل شدن برگ‌‌های بابا آدم: آب ناکافی، گرما و سرمای شدید هر سه می‌توانند منجر به شل شدن برگ‌های بابا آدم شوند. با تنظیم دمای مناسب و آب کافی از شل شدن برگ‌های بابا آدم جلوگیری کنید.

علت زرد شدن برگ بابا آدم

اگر نحوه نگهداری بابا آدم را کامل رعایت نکنید، این اتفاق حتما میوفتد. برگ های بابا ادم از حاشیه شروع به زرد شدن می‌کند. تنها دلیل آن، رطوبت پایین می‌باشد. رطوبت پایین برگ های این گیاه را از بین می‌برد.

تار عنکبوت در اطراف گیاه: این مشکل ممکنه به دلیل وجود کنه رخ بده. برای رفع این مشکل بهتره از سم‌های کنه‌کش استفاده کنین. برای این کار از بین بردن کنه‌ها از فشار آب استفاده نکنین، چون به برگ و ساقه آسیب می‌زنه.

شپشک آرد آلود: در صورت مشاهده لکه‌های سفید روی ساقه و برگ گیاه، بابا آدم به شپشک آرد آلود مبتلا شده که برای از بین بردن اون بهترین راه اینه که با پنبه آغشته با الکل برگ‌ها رو تمیز کنین.


نظرات کاربران

دیدگاه خود را ارسال کنید

نظر خود را برای این مطلب ارسال کنید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پربازدیدترین مطالب