آشنایی با گیاه گل کاغذی
آشنایی با گیاه گل کاغذی:
گل کاغذی با نام علمی Bougainvillea بومی آمریکای جنوبی می باشد. برگ ها ساده، متناوب، تخم مرغی متمایل به گرد، یا بیضوی متمایل به نیزه ای است. روی ساقه های آن خارهای خشن وجود دارد که به بالارفتن آن از قیم کمک می کند و قسمت رنگی که به صوت گل به نظر میآید در واقع کاسبرگ های گل هستند و گل قسمت کوچک زرد رنگ داخل این ساختار است. کاسبرگها به رنگهای زرد، نارنجی، صورتی، قرمز، ارغوانی روشن و بنفش مشاهده می شوند. این گیاه را می توان هم در آپارتمان به صورت گلدانی و هم در فضای سبز، باغچهها و محیط باز به صورت یک درختچه رونده رو به بالا و دیواری نگهداری کرد.
تکثیر:
گل کاغذی به روش قلمه، خوابانیدن تکثیر می شود.
شرایط لازم برای نگهداری گیاه گل کاغذی:
نور: گیاه گل کاغذی برای گلدهی و رشد بهتر به 6 ساعت نور مستقیم نیاز دارد. اگر این گیاه داخل آپارتمان نگهداری می شود باید کنار پنجره نورگیر قرار گیرد،گلدهی این گیاه در آپارتمان دوره کوتاه تری نسبت به فضای باز دارد.
دما: این گیاه نسبت به گرما مقاوم است ودر فصل تابستان نیز گلدهی دارد ولی نسبت به سرما مقاومت کمی دارد و در صورتی که در باغچه نگهداری می شود بهتر است در صورت سرما دور گیاه پوششی قرار گیرد تا از آسیب دیدن گیاه جلوگیری شود.
رطوبت: این گیاه نیاز به رطوبت بالایی برای گلدهی ندارد و رطوبت محیط برای این گیاه کافی می باشد.
آبیاری: این گیاه نسبت به خاک خیس و اشباع حساس می باشد. اگر در گلدان نگهداری می شود نیاز دارد تا در بین دو آبیاری سطح خاک گیاه تا عمق 2-3 سانتی متری خشک شود و سپس آبیاری مجدد صورت گیرد.اگر این گیاه در فضای باز نگهداری می شود بهتر است آبیاری به گونه ای باشد خاک گیاه کاملا خیس شود اما اشباع نشود.
خاک: نیاز به خاک اسیدی با زهکشی مناسب دارد در خاک های قلیایی گلدهی خوبی ندارد.
تغذیه: برای تقویت ریشه و گلدهی بهتر نیاز به کوددهی دارد. برای گلدهی نیاز به کودها فسفر بالا و پتاس بالا دارد.
سوالات متداول در زمینه نگهداری گیاه گل کاغذی:
1-علت چسبندگی برگ های گیاه گل کاغذی چیست؟
علت چسبندگی تغذیه شته از گیاه گل کاغذی و ترشح عسلک می باشد. این حشره در اویل فصل بهار به گیاه حمله می کند و با تغذیه از شیره گیاهی باعث ضعف گیاه می شود همچنین با ترشح عسلک باعث ایجاد بیماری قارچی می شود. در ابتدای آلودگی می توان با آب، شته ها را از روی گیاه پاک نمود در صورتی که جمعیت حشره بالا باشد می توان از سموم حشره کش استفاده کرد برای کسب اطلاع بیشتر در این زمینه می توانید با کارشناسان متخصص و مجرب مجموعه شهر گیاه در ارتباط باشید.
2-علت زرد شدن برگ ها در گیاه گل کاغذی چیست؟
زردی برگ ها در گیاه گل کاغذی می تواند علت های مختلفی دارد یکی از این علت ها وجود کنه تارتن می باشد اگر پشت برگ ها حالت تار عنکبوتی دیده شود گیاه به کنه تارتن آلوده شده می توان برگ های گیاه را به وسیله یک دستمال نم دار پاک کرد و یا از سموم کنه کش استفاده کرد همچنین این کنه اغلب در حالتی که رطوبت کم باشد یا دمای هوا بالا باشد به گیاه آسیب می زند با تامین رطوبت کافی برا گیاه می توان از این مشکل جلوگیری کرد.
از دیگر عواملی که باعث زردی گیاه می شود آبیاری نامتعادل گیاه می باشد آبیاری کم و زیاد باعث ایجاد زردی در برگ می شود.
این گیاه نیاز دارد در بین دو آبیاری خاک خشک شود همچنین مقدار آبیاری باید به اندازه ای باشد که خاک گیاه مرطوب شود و غرقاب نشود این گیاه به خاک کاملا خیس حساس می باشد.
3-علت رشد کند و علفی شد گیاه گل کاغذی چیست؟
این گیاه برای این که رشد متعادل و خوبی داشته باشد نیاز به نور مستقیم دارد در صورتی که به گیاه نور کافی نرسد گیاه دچار رشد علفی می شود بهترین مکان برای نگهداری این گیاه در کنار دیوار نورگیر می باشد.