عوامل موثر در زردی برگ گیاهان آپارتمانی
زرد شدن برگ در گیاهان آپارتمانی یکی از نشانه های وجود مشکل در گیاه می باشد که شرایط مختلفی ممکن است باعث زرد شدن برگ گیاهان آپارتمانی باشد برخی از عوامل زدی گیاه شامل:
1-استرس رطوبتی وآبیار نامناسب: اگر گیاه در شرایطی باشد که مدت زمانی را در رطوبت کم و یا رطوبت بیش از حد باشد همچنین اگر ابیاری گیاه مقدار آبیاری گیاه کمتر و یا بیشتر از نیاز گیاه باشد گیاه دچار استرس می شود و این استرس را با زردی برگها نشان می دهد. در صورت برطرف شدن مشکل هم ممکن است گیاه دچار زردی برگ شود اما بعد از آن گیاه به حالت عادی بر می گردد.
2-سردی هوا: بسته به نوع گیاه تحمل آن با سردی هوا و دمای پایین متفاوت است اما در مجموع همه گیاهان نسبت به هوای سرد حساس می باشند و در صورتی که مدت زمانی در هوای سرد قرار گیرند گیاه دچار تنش دمایی می شود و برگهای گیاه زرد می شود.
3-نور: از مهم ترین عوامل حیات گیاهان نور می باشد و در صورتی که گیاه در مکانی باشد که نور کمتر از نیازش را دریافت کند اولین نشانه ان به صورت زردی برگ دیده می شود
4- سن برگ: با افزایش سن برگ، برگها کلروفیل خود را از دست می دهند و به رنگ زرد دی می آیند. این عمر در رشد گیاه طبیعی میباشد.
5- تغذیه: کمبود برخی از عناصر در گیاه مانند: نیتروژن، فسفر، پتاسیم وآهن در برگهای گیاه به شکل زردی می باشد البته الگو زردی در صورت کمبود عناصر متفاوت است به طور مثال در صورت کمبود عنصر آهن بافت برگ به رنگ زرد ورگبرگهای آن سبز می ماند و کمبود ابتدا در برگهای جوان دیده می شود.